Miletić na Domu naroda zatražio provjeru navoda o “Deklaraciji za savez srpskih zemalja”

Vijesti 28. dec 202312:18 0 komentara
F.Z./N1

Na 12. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH delegat Zlatko Miletić postavio je pitanje predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto o "navodno potpisanoj Deklaraciji za Savez srpskih zemalja", a za koju su neki mediji tvrdili da je potpisana od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića, te Andrije Mandića i Vladimira Orlića.

Miletić je podsjetio na ovu informaciju od prošlog mjeseca koja se pojavila u nekim medijima.

“Polovinom prošlog mjeseca u domaćim i regionalnim medijima pojavile su se informacije o “Deklaraciji za Savez srpskih zemalja”, za koju ne tvrdim da postoji, a u kojoj se spominje da Crna Gora, Srbija i Republika Srpska trebaju biti jedna državna teritorija. Niko se nije očitovao iz institucija BiH. Postavljam pitanje Izvršnom obavještajnom odboru Vijeća ministara BiH, da li je predsjedndik NSRS Nenad Stevandić potpisao deklaraciju? Ako jeste, da li će nadležne institucije regovati na počinjenje krivičnog djela napada na ustavni poredak”, pitao je Miletić navodeći da ovo pitanje postavlja predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto.

Predsjedavajuća Krišto je objasnila kako se Izvršni obavještajni odbor redovno sastaje i da ne posjeduju takvu informaciju da takva Deklaracija uopće postoji. Dodala je da će od Sigurnosno-obavještajne agencije BiH zatražiti provjeru navoda i da će obavijestiti Miletića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!