Miletić o gasnim interkonekcijama: Tajkuni iz dvije stranke će tu uzeti novac

Vijesti 17. maj 202321:49 1 komentar
N1

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na nedavnoj sjednici usvojilo je nekoliko važnih odluka, a između ostalog one koje su usvojene tiču se i Južne i Istočne interkonekcije. Na sjednici se našlo 26 tačaka, a odluka koja se tiče Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda/ plinovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske” na pravcu Zagvozd – Posušje – Novi Travnik sa odvajanjem za Mostar.

Miletić je kazao da nema ništa protiv tih opcija u smislu privrednog razvoja BiH.

“Ja nemam ništa protiv toga uvjetno rečeno gledano u smislu privrednog razvoja BiH. Ali kako su oni nas maltretirali oko PDV-a i akciza, ja bih volio vidjeti oko oba ta priključka visibility studiju. Da vidimo ko to pravi, ko to finansira, preko čijeg zemljišta prolazi, ko će imati koristi i koji će građani to uporebljavati”, kazao je Miletić i nastavio:

“U konačnici da li imamo odobrenje Evropske energetske zajednice, da vidimo čiji kapital stoji iza toga. Kad sve to riješimo, nemam ništa protiv da se to napravi ali zašto ima neko protiv da se dvije rečenice zakona o gasu usvoje u Parlamentu BiH po propisima?”.

“To ljudi neće, ali zašto neće? Zato što su ti projekti privatno-politički, stranački i zato što će tu tajkuni iz dvije stranke uzeti novac”, dodaje Miletić.

Čije stranke?

“SNSD i HDZ, ja sam ubijeđen u to”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare