Miličević: Ostala sam sebi dužna neke stvari

Vijesti 03. maj 202312:04 0 komentara
N1

Novi ministri u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine danas su i zvanično preuzeli dužnost. Na mjesto ministra finansija FBiH došao je Toni Kraljević (HDZ).

U izjavi za medije kazao je kako se nada da će novi saziv ministara FBiH biti dostojan ukazanog povjerenja.

“Ova Vlada FBiH i ministarstvo finansija nadam se biti dostojni ukazanog povjerenja. Isto tako vjerujem da ćemo se kvalitetno nositi sa svim izazovima. Ja sam radio kao kantonalni ministar finansija u proteklih osam godina. I moram da kažem da smo usko sarađivali prirodom posla Miličević i ja. Način na koji Miličević postupala u upravljanju finansija je stroga kontrola rashoda”, kazao je Kraljević.

Kraljević: Opravadat ćemo povjerenje
N1

Jelka Miličević, sada već bivša ministrica finansija u izjavi za medije kazala da je lično sebi ostala dužna neke stvari.

“Novi Vlada FBiH se neće baviti finansijskom stabilnošću i ono što smo mi radili kada smo došli fiskalnom održivošću, nego reformama koje od njih očekuju građani. Mi kao prethodni ministri trebamo biti na usluzi, sve što mogu kao kritičar, analitičar na usluzi sam ljudima iz Ministarstva finansija i samoj Vladi FBiH”, kazala je Miličević.

Potom je dodala:

“Neće mi biti neobično, davno sam imala opredjeljenje da budem ministar četiri godine i pod tim uslovima sam došla. Druge četiri godine sam htjela provesti u Parlamentu, desilo se da imamo mandat koji traje 8 godina. Vrijeme je za nove ideje i generacije. Osoba koja ima dosta staža i godina, lično sam sebi ostala dužna neke stvari valjda ću to sada moći”, istaknula je Miličević.

Nikšić u preuzeo dužnost premijera: Novalić mi je ostavio pismo

Podsjetimo, ranije izjavu za medije je dao i novi premijer FBiH, Nermin Nikšić. Nikšić je istaknuo da Novalić nije bio na primopredaji, ali je ostavio mu je pismo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!