Miličević: SDS će biti operativnija, brža i energičnija

Vijesti 11. dec 202220:18 0 komentara
SDS

Skupština Srpske demokratske stranke danas je usvojila izmjene Statuta SDS koje definišu da stranka bude mnogo operativnija, brža, energičnija i kojima je i pojednostavljena struktura stranke, izjavio je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS, nakon zasjedanja Skupštine SDS koje je održano u Bijeljini, saopćeno je iz SDS-a.

Miličević je u obraćanju novinarima kazao da će izmjene Statuta omogućiti da stranka postane operativnija na terenu.

„Formiraju se operativni štabovi na nivou Predsjedništva SDS, na nivou opština i gradova koje će činiti operativci koji poznaju svakog čovjeka i svaki mjesni odbor. Takvi timovi postaju izborni štabovi u vrijeme izborne kampanje“, pojasnio je Miličević.

On je kazao da je, između ostalog, Skupština SDS danas usvojila i jedan od ranijih zahtjeva Aktiva žena SDS da 40 odsto žena bude u svim organima stranke, gdje god je to moguće.

Pored toga, dodaje da je, Skupština SDS prihvatila ostavke bivšeg predsjednika SDS Mirka Šarovića i Predsjedništva SDS koji su dali ostavke.

„Tako je potvrđeno ono što je Glavni odbor učinio 26. novembra u Banjaluci, a to je da je v.d. Predsjedništva, tim koji sam ja predložio, i da su oni ti koji sa kojima će SDS krenuti u unutarstranačke izbore i koji će voditi stranku u političkom radu“, rekao je Miličević.

Navodi da je izmjenama Statuta SDS sada predviđeno da stranaka ima tri potpredsjednika i da će SDS imati mnogo efikasniju strukturu Predsjedništva SDS.

„Za razliku od ranijeg perioda kada je predsjednik stranke predlagao sve članove Predsjedništva SDS sada po automatizmu u Predsjedništvo ulazi predsjednica Aktiva žena SDS, Mladih SDS, predsjednik Glavnog odbora i tri potpredsjednika stranke koje biraju regionalni odbori, a to su izborne jedince za nivo Parlamenta BiH. Dakle sedam direktno ulazi u Predsjedništvo SDS, a ostalih osam predlaže predsjednik stranke i daje to na usvajanje Glavnom odboru SDS“, pojasnio je Miličević i dodao:

„Smatram da će Statut sa ovim izmjenama biti odlična podloga za provođene unutarstranačkih izbora čiji se završetak očekuje u maju kada ćemo imati izbornu skupštinu SDS u novom sazivu gdje će biti izabran predsjednik SDS, Glavni odbor, a kasnije i drugi organi stranke“.

Miličević je izrazio očekivanje da će se pozitivna atmosfera sa Skupštine SDS prenijeti na teren i ljude u mjesnim odborima.

„To će dati novi kvalitet, novu energiju i nove ljude uz uvažavanje ljudi koji su iz kategorije osnivača stranke koji će takođe u organima stranke imati svoje zapaženo mjesto“, rekao je Miličević.

Poručuje da je SDS potreban direktniji i blizak kontakt, ne samo sa svojim članstvom, nego i sa biračima.

„Smatram da se u prethodnom periodu, koji je trajao malo duže stranka zatvorila u uske okvire i da tu nije bilo dobre komunikacije između članstva i birača sa SDS. Naši programski ciljevi su jednaki, ali način na koji ćemo ih ostvarivati mora da se mijenja i moramo da se približimo biračima na terenu, rekao je Miličević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!