Miličević: Službenici SDS-a upućeni na biro nakon gašenja računa

Vijesti 21. apr 202412:43 0 komentara
N1

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka zbog gašenja računa SDS-a i onemogućenog platnog prometa usljed američkih sankcija odlučila da službenike zaposlene u toj stranci uputi na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sljeduje po zakonu.

“Radnici su, da ne bi izgubili svoje pravo koje mogu da ostvare na birou rada kroz određeni procenat ličnog dohotka, plaćene poreze i doprinose, dobili ugovore o rješenju o otkazu da bi mogli da se prijave na biro da ne bi izgubili to pravo jer postoje zakonski rokovi za prijave”, rekao je Miličević Srni.

On očekuje da će u tom međuprostoru, dok budu na birou, a taj period će zavisiti od ostvarenog radnog staža, biti riješen problem njihovog finansiranja preko zakonom definisanih načina, što stranku sljeduje preko lokalnih i republičkih budžeta od odbornika i poslanika, s obzirom da je to novac koji je i služio za isplatu ličnih dohodaka radnicima.

Miličević je rekao da nema drugog načina isplate ličnog dohotka, osim preko računa.

“Dakle to je razlog zašto je to tako, a razliku u plati, jer je to niži lični dohodak na birou nego ovaj regularni, nastojaćemo da im refundiramo na drugi način i to nije nova vijest”, rekao je Miličević.

Račun SDS-a ugašen je 29. marta. SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!