Ministar Hurtić u Tuzli poslao poruku sigurnosnim agencijama u BiH: Počnite raditi svoj posao!

Vijesti 11. feb 202412:16 0 komentara
N1

Мinistаr za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić pridružio se danas građanima na skupu povodom ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. Poslao je poruku svim bezbjedonosnim agencijama u BiH kazavši - uključite se i počnite raditi svoj posao!

“Šest mjeseci nakon Nizame smo tu. Danas je ova žena trebala slaviti rođendan. Tuga i žalost. To je ono što ja pričam stalno: Ko je sljedeći? Mislim da je ovo poruka za čitavu BiH, bezbjedonosne službe uključite se malo. Počnite raditi svoj posao. To sam govorio i ministru i komesaru”, kazao je Hurtić u razgovoru za N1.

(FOTO/VIDEO) Počelo mirno okupljanje za Amru Kahrimanović: Pristiže veliki broj građana TK, porodica i prijatelji

“U Gradačcu je načelnik policije prebačen u Srebrenik. Nijedan policajac koji je pio kafu s ubicom nije sankcionisan. Sada se desilo ovo. Ljudi se pitaju koja je razlika između službenog i privatnog pištolja”, kazao je u referišući se na slučaj iz Gradačca prije šest mjeseci kada je ubijena Nizama Hećimović.

“Službeni pištolj smo platili mi, poreski obveznici i on je tim pištoljem ubio Amru. Mislim da država mora stati ispred svakog građanina BiH”, zaključio je Hurtić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!