Ministar i poslanik iz RS poslušali Dodika i podnijeli ostavke

Vijesti 17. nov 202219:05 0 komentara
F.Z./N1

Stav predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da izabrani i imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju, podržao je kadar te stranke Vojin Mitrović, te podnio ostavku na funkciju ministra komunikacija i transporta BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Mitrović je potvrdio ova saznanja, te istakao da je Glavnom odboru SNSD-a i Dodiku dao na raspolaganje svoj mandat, a na osnovu obećanja koje je stranački lider dao u predizbornoj kampanji, te nedavno i ponovio, a to je da funkcioneri SNSD-a, koje imaju dvije ili više funkcija, treba da se opredijele samo za jednu.

“Ja to apsolutno podržavam i svoj mandat sam stavio na raspolaganje. Ja ne znam da li će biti prihvaćena ostavka. Dobio sam mandat narodnog poslanika, položio sam u utorak zakletvu. Ovo je dupla funkcija. Na predsjedniku Dodiku je da odluči”, rekao je Mitrović za “Nezavisne novine”, a na pitanje ko će, ukoliko ostavka bude prihvaćena, do izbora njegovog nasljednika rukovoditi tim resorom u Savjetu ministara BiH, naveo je da je tu njegov zamjenik.

I Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) RS i novoizabrani poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske izjavio je da vraća mandat poslanika i u potpunosti podržava stav predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

“Poštovani Predsjedniče, u prethodnom periodu i javno sam se izjasnio o svom ličnom stavu a u vezi da izabrani i imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju. U potpunosti Vas podržavam i shodno tome pokrenuću proceduru vraćanja mandata narodnog poslanika u NS RS”, napisao je Vrhovac na Twitteru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!