Ministar MUP-a USK: Ovo je jedna velika tuga, maloljetnik su usudio ući u policijsku stanicu i napasti policajce

Vijesti 25. okt 202407:23 0 komentara
Screenshot

Sinoć je u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi maloljetnik ubio jednog policajca, a drugog teško ranio nožem. Odmah potom u ovaj grad je stigao ministar unutrašnjih poslova USK Adnana Habibija.

Šokiran i vidno potresen onim što se desilo Habibija je prvo izjavio saučešće porodici ubijenog policajca Ognjena Marana.

Poznati identiteti ubijenog i ranjenog policajca u Bosanskoj Krupi

“Šta reći osim da je ovo jedna velika tuga i ono što nas je posebno sve iznenadilo jeste da se radi izvršiocu koji je maloljetno lice, koji ima 14 godina i koji se usudio ući u policijsku stanicu i napasti policijske službenike. Mislim da je stvarno ovo jedan alarm gdje trebamo kao društvo da se zapitamo šta se sve dešava ovdje”, naveo je Habibija dodajući da Tužilaštvo USK i policija rade svoj dio posla:

“A o slučaju je upoznato i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i nadam se da će istraga ponuditi i neke dodatne detalje”.

Užas u Bosanskoj Krupi: Maloljetnik ubio policajca, drugog teško ranio

Zatim je upitan kako komentariše to da je napadač maloljetna osoba te je novinarka konstatovala da je možda i bilo nemoguće predvidjeti ovakav napad upravo zbog te činjenice.

“Ljudski kada gledate, da li biste vi očekivali da će vas 14-godišnjak napasti nožem. No tragično je da je policajac preminuo”, dodao je Habibija koji je najavio i povećanje stepena sigurnosti oko objekata od posebnog značaja.

Podsjećamo, sinoć je maloljetnik (2009.) ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i napao policajca Ognjena Marana nožem koji je preminuo uslijed povreda. Njegov kolega Avdo Hasanović je teško ranjen i trenutno je hospitalizovan u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubljankić” i u stabilnom je stanju.

U Bosanskoj Krupi su pojačane mjere sigurnosti, a jake policijske snage su gotovo na svakom koraku bile tokom noći.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!