Ministar Osmanović priznao da je potpisao odluku da se njegovom sinu dodijeli stipendija iz budžeta, izvinio se javnosti

Vijesti 12. okt 202417:31 0 komentara
Facebook/Omer Osmanović

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović komentarisao je navode koji su se pojavili u javnosti da je donio odluku da se njegovom sinu isplati 2.100 KM iz budžeta za plaćanje troškova studija.

Podsjećanja radi, u javnosti je ranije objavljeno da je Ministarstvo za boračka pitanja KS donijelo odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja Omaru Osmanoviću djetetu dobitnika ratnog priznanja “Srebrena policijska značka”.

Osmanović je sada poručio da je taj dokument koji je objavljen vjerodostojan.

“Odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći objavljena u javnosti, ovjerena i potpisana od strane ministra za boračka pitanja Omera Osmanovića je vjerodostojna. Sadržaj potpisane Odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja članu porodice, se odnosi na pravo o dopunskim pravima boraca koje sam iskoristio kao nosilac Odlikovanja ‘Srebrena policijska značka’. Iako ne postoji zakonske prepreke za realizaciju Odluke, ista nije realizirana i budžetska sredstva nisu isplaćena”, rekao je Osmanović.

Zatim je naglasio da se zbog toga želi izviniti javnosti.

“Uzimajući u obzir moj odgovoran i profesionalan rad kao ministra za boračka pitanja KS u periodu od januara 2021.godine do danas, isključivo sam vezan za boračku/braniteljsku populaciju čiji sam i sam pripadnik i u potpunosti razumijem da postoji nelagoda u smislu razumijevanja prava člana porodice i uslova za donošenja odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja članu porodice i zbog toga mi je neugodno i želim se izviniti javnosti i iskazati žaljenje zbog učinjenog”, dodao je kantonalni ministar.

Naglasio je da u potpunosti podržava pravo na pristup podacima i potpunu transparentnost u radu predstavnika na svim nivoima vlasti. Ipak, izrazio je žaljenje zbog toga što su ovom prilikom lični podaci člana njegove porodice javno predstavljeni.

“S izrazom posebnog poštovanja, još jednom naglašavam da mi je žao da je ovaj događaj uznemirio građane kao i moje prijatelje zbog čega se izvinjavam cjelokupnoj javnosti Kantona Sarajevo”, zaključio je Osmanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!