Ministar Ramić u SAD-u se sastao sa kongresmenkom Claudiom Tenney

Vijesti 29. nov 202119:12
Claudia Tenney i Edin Ramić
Izvor: Claudia Tenney i Edin Ramić (N1)

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik SDA Edin Ramić, koji je u posjeti SAD-u, sastao se sa kongresmenkom Claudiom Tenney.

Tom prilikom su razgovarali o stanju bosanskohercegovačke dijaspore u Americi, kao i o podršci Bosni i Hercegovini od američke administracije.

“Ramić je istakao značajnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u najtežim momentima za našu domovinu, kao i podršku koja traje od okončanja agresije na Bosnu i Hercegovinu do danas”, saopšteno je iz SDA.

Upoznao je kongresmenku Tenney o trenutnom političkom stanju u BiH, kao i o potrebi značajnije podrške SAD-a u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog napretka BiH.

“Uloga bosanskohercegovačke dijaspore u političkim procesima u SAD-u je značajno porasla kroz uključenje aktivista u političke subjekte. Upravo kroz politički aktivizam i djelovanje mladih ljudi, poput BAKA asocijacije bh. dijaspora vidi šansu u rješavanju najvažnijih pitanja u SAD-u kao i podršku za njihovu matičnu državu Bosnu i Hercegovinu”, istaknuto je na današnjem sastanku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar