Ministarstvo prosvjete RS o napadu na maloljetnika u Banjaluci: Osuđujemo nasilje

Vijesti 23. maj 202413:19 0 komentara
N1 BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske oglasilo se o slučaju napada na maloljetnika, učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Banjaluci koji se desio juče u poslijepodnevnim satima, a u kojem je maloljetnik brutalno pretučen i sa ozbiljnim posljedicama po zdravlje.

“Bez obzira na razloge pomenutog sukoba smatramo da je nedopustivo i da takvo dešavanje, ne samo u toku nastave, nego bilo gdje i bilo kojim povodom treba najoštrije kazniti. Nadležne institucije treba da adekvatno odgovore kroz primjenu usvojenog Protokola o zaštiti djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, a Ministarstvo, zajedno sa ostalim učesnicima u sistemu vaspitanja i obrazovanja, radiće na jačanju vaspitne uloge škole. Ovakve pojave su dodatni motiv da se više sprovode edukacije učenika u vezi sa svim negativnim pojavama koje se mogu desiti kako bi i kada se dese na iste mogli adekvatno odgovoriti. Nulta tolerancija na nasilje je put kojem težimo”, rekla je ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić u pisanoj izjavi koja je dostavljena N1.

Podsjetimo, o slučaju se ranije oglasila i banjalučka policija odakle je saopšteno da je operativnim radom policijskih službenika utvrđeno da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovalo više maloljetnih lica, od kojih je sam identifikovano, te su dva maloljetnika zadobila tjelesne povrede.

Kako N1 saznaje povrijeđeni učenik devetog razreda je pokušao da odbrani druga koji je bio prva meta huligana iz srednje škole.

“Intervenisali su pomoćnik direktora i roditelj, prije dolaska policije”, rekla je Vilendečić.

Prema nepotvrđenim informacijama i napadači i dječaci koji su bili mete su bili navijači koji su se susretali i na sjevernoj tribini FK Borac.

Povrijeđeni dječak zadržan je na UKC na liječenju odakle je saopšteno da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i da je usljed napada dobio potres mozga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!