Ministarstvo sigurnosti BiH: U Sarajevu napadnut Nenad Nešić

Vijesti 21. aug 202414:10 11 komentara
F.Z./N1

Danas je u Sarajevu došlo do incidenta kada je nepoznati vozač presjekao putanju kretanja vozila ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih osoba, navedeno je u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

“Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo osiguranje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog osiguranja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih osoba, ministar Nešić je sigurno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident”, saopćeno je.

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala sigurnosti ministra, ali i svih građana, navodi se.

“Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom”, stoji u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare