Ministarstvo sporta Republike Srpske reagovalo na incident na Ilidži

Vijesti 15. jan 202316:37 0 komentara
N1

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske najoštrije osuđuje vrijeđanje a potom i napad na mlade fudbalere i njihove roditelje na fudbalskom turniru za djecu u Sarajevu, saopćeno je danas iz ovog Ministarstva.

“Skandiranje „Ubij Srbina“ neprihvatljivo je za bilo koji skup, pogotovo za sportski događaj na kojem djeca treba da stvaraju nova prijateljstva, uče šta je fer plej i sportski duh, a ne da siju mržnju i skandiraju kao u najgora ratna vremena.

Ta djeca ne pamte ratna vremena i odgovornost je na odraslima da djecu uče toleranciji, razumijevanju, empatiji a ne mržnji i rješavanju životnih situacija fizičkim obračunima.

Organizator ovog događaja bio je dužan da u korijenu sasiječe svaki pokušaj vrijeđanja i mlade sportiste drži u okvirima sportskog ponašanja. Huliganima nije mjesto na sportskim terenima i izuzetno je važno da institucije BiH o tome počnu voditi računa i kada su u pitanju sportisti srpske nacionalnosti”, kazali su iz Ministarstva.

Još četiri osobe pozvane na razgovor u prostorije MUP-a KS zbog napada na Ilidži

Podsjetimo, na Ilidži je sinoć napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povrijeđen nožem. Sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu u hotelu Hills. Svjedoci napada kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obilježjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!