Ministarstvo vanjskih poslova izdalo upozorenje državljanima BiH

Vijesti 27. apr 202313:06 0 komentara
AFP

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izdalo je upozorenje državljanima BiH da ne putuju u Republiku Sudan zbog oružanih sukoba.

U obavijesti se navodi kako od 15. aprila traje oružani sukob između Oružanih snaga Sudana i paramilitarne grupe Jedinice za brzu podršku. Кao posljedica tog sukoba bilježi se značajan broj civilnih žrtava.

“Situacija je konfuzna i napeta sa neizvjesnim tokom. Moguće je da dođe do prekida telefonskih i internet veza. Državljanima Bosne i Hercegovine ne preporučuje se putovanje u Republiku Sudan“, navode iz MVP BiH.

Građani Bosne i Hercegovine koji se nalaze u ovoj zemlji u slučaju potrebe mogu da se obrate Ambasadi Bosne i Hercegovine u Кairu, Arapska Republika Egipat, putem telefona broj: + (2) 02 374 99 191, faxa: + (2) 02 374 99 190 ili putem e-mail adrese: [email protected], sa navedenim detaljima o imenu i prezimenu, adresi boravka u BiH, broju putne isprave BiH, te mjestu boravka u Sudanu, kao i sa neophodnim kontakt podacima, kako bi se pronašao način za pružanje podrške.

Također, moguće je obratiti se Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine putem broja telefona: +387 33 281 234.

Analiza BBC-a: Šta se dešava u Sudanu i šta žele zaraćene strane?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!