Ministarstvo vanjskih poslova Srbije 11. jula uputilo protestnu notu MVP BiH: “Političke elite nastavljaju negirati genocid”

Vijesti 13. jul 202416:55 0 komentara
F.Z./N1

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 11. jula stigla je protestna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije koju je MVP BiH okarakterizirao kao "politički pamflet pun historijskog revizionizma".

Kako je saopćeno iz MVP BiH, samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve bh. građane.

“Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid”, objavljeno je.

Istaknuto je da države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

“Stoga, dostavljeni politički pamflet pun historijskog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti”, poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!