Minka Kreho imenovana za v.d. predsjednicu Suda BiH

Vijesti 21. dec 202311:22 0 komentara
Sud BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine imenovalo je danas Minku Kreho za v.d. predsjednika Suda BiH. Potvrđeno je ovo za N1.

Naime, Minka Kreho imenovana je na prijedlog Podvijeća VSTV-a. Ova odluka je donesena nakon što je suspendiran Ranko Debevec.

Aleksandra Obradović, potpredsjednica VSTV kratko je za medije kazala kako su u opticaju bili Hilmo Vučinić, Jadranka Brenjo i Minka Kreho kao šefovi odjeljenja.

“No, VSTV je jednoglasno odlučio da je Minka Kreho nova v.d. predsjednika Suda BiH, na dužnost stupa odmah”, kazala je Obradović.

Podsjetimo, Ranko Debevec je uhapšen prije nekoliko dana. Kako je glavni tužioc Milanko Kajganić nedavno na konferenciji za medije pojasnio da su osumnjičeni da su počinili krivična djela zloupotreba položaja na način da su nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i službenika Tužilaštva BiH prilikom provođenja radnji iz predmeta Tužilaštva BiH i Suda BiH. To se odnosi na 2020. godinu.

Dodao je da za sada nema dokaza da su prisluškivali “bilo koje političke ličnosti ili druga fizička lica”, ali da će se i to provjeriti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!