Mitrović: Za vrijeme posjete Turskoj planirano potpisivanje tri sporazuma

Vijesti 11. mar 202110:58 0 komentara
Anadolija

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas Regionalni ured Anadolu Agency (AA) za Balkan sa sjedištem u Sarajevu te tom prilikom govorio o posjeti članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj, planiranoj za 16. mart.

Danas će biti održana sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će se, između ostalog, razgovarati i o predstojećoj posjeti Republici Turskoj.

Mitrović je istakao da će tokom današnjeg izlaganja pred članovima Predsjedništva BiH jedna od tema biti i potpisivanje sporazuma između Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

“Jedna od tačaka na sjednici Predsjedništva BiH bit će i donošenje odluke i potpisivanje sporazuma između Republike Turske i Bosne i Hercegovine, pri čemu je predviđeno da prilikom posjete Turskoj članova Predsjedništva i mene budu potpisana tri sporazuma. Prvi je Sporazum između Republike Turske i Bosne i Hercegovine vezano za infrastrukturne i građevinske projekte. Drugi je Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola i treće je praktično potpisivanje protokola o izmjenama i dopunama Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Republike Turske i Bosne i Hercegovine”, rekao je ministar Mitrović.

Naglasio je da je za Bosnu i Hercegovinu posebno važan razvoj infrastrukture.

“Ono što je, prije svega, bitno za Bosnu i Hercegovinu jeste razvoj infrastrukture i gradnja infrastrukture, prije svega, putne, a zatim željezničke i uspostavljanje infrastrukture što se tiče vazdušnog saobraćaja. U ovom trenutku, sigurno da je akcenat na infrastrukturi, što se tiče putne infrastrukture i same izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, Sarajevo – Beograd. To je prioritet i jedna od tačaka je upravo predviđena da bude izgradnja ove dionice autoputa”, kazao je Mitrović.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!