Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle, nužna oprezna vožnja

Vijesti 22. okt 202108:05 0 komentara
N1 / ilustracija

Vozači se upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle koja je prisutna na putevima u Bosni i Hercegovini.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetuju oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Danas u vremenu od osam do 18 sati, zbog sanacionih radova, bit će obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero – Šipovo. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na putni pravac Šipovo – Baraći – Mrkonjić-Grad.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj – Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi – Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf – Jajce (Skela), Nemila – Žepče (Donja Golubinja), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica – Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!