Moguća ponovna uspostava željezničkog saobraćaja prema Bihaću i Banjoj Luci

Vijesti 03. sep 202413:37 3 komentara
Željeznice FBiH

Bihać, grad na rijeci Uni, kao da je odsječen od ostatka Bosne i Hercegovine, a od glavnog grada Sarajeva, posebno je putna komunikacija loša.

Do prije četiri godine voz se saobraćao u tom pravcu, ali različite krize, poput pandemije Covid 19 i migrantske krize, negativno su uticale na razvoj putničkog saobraćaja u Bosni i Hercegovini, uključujući i Željeznice Federacije BiH.

Linije prema Banjoj Luci i Bihaću, podsjećamo, obustavljene su u martu 2020. godine zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom.

Kako smo uspjeli saznati od Željeznica FBiH, na radost brojnih građana, moguća je ponovna uspostava ovih linija.

“Željeznice FBiH poduzimale su i još uvijek poduzimaju napore za ponovnu uspostavu ovih linija o čemu pregovaramo sa predstavnicima Željeznica RS”, rečeno je iz ovog preduzeća.

Trenutno, dodali su, nemaju u planu bilo kakav remont pruge Bosanski Novi/Novi Grad – Martin Brod, jer je, kako kažu, pruga u zadovoljavajućem stanju za propisane brzine.

Građanstvo se i dalje vozi saobraćajnicama koje datiraju iz vremena Josipa Broza Tita. Tek ponekad se spominju nove ceste i mogući autoput za regiju Krajina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare