Mostarci o vrućinama: “Ne može se disati, Sladić je sve pogodio”

Vijesti 12. jul 202314:07 0 komentara
N1

Tačno u podne živa na gradskom termometru u Mostaru dosegla je temperaturu od 37 stepeni. Uprkos velikim vrućinma, na ulicama grada veliki broj građana i turista, koji uz šešire, lepeze, kišobrane i ostale rekvizite obavljaju svoje svakodnevne obaveze ili pak uživaju u razgledanju grada.

“Takav je dan, 36 stepeni je trenutno, malo sokić, voda, malo u hladovinu , malo se umijem i to je to”, kazao je jedan građanin.

Drugi sagovornik kaže da je teško i da se “ne može disati.”

“Bez klime crkavanje i tropske noći što je mali Sladić najavio, baš je pogodio. Pričam sa ženom, sad ćemo ići na bazen barem do šest sati”, dodaje.

Iako nisu izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti, jednako vruće je radnicima za roštiljom, no posao kažu ne smije ispaštati.

“Jedva izdržavamo, ali moramo se izboriti, sezona nam je počela i gledamo da izdržimo, ništa drugo. Znamo da su ovdje paklene vrućine, ali izdržat ćemo, a uz roštilj sve je puno teže”, kazao je radnik u ćevabdžinici.

No ima i onih kojima visoke temperature gode, pa im rashlađenje, kažu, nije ni potrebno.

“Nikako se ne rashlađujem, baš mi godi vrućina i prije se živjelo bez klima uređaja i bez ovih čuda pa smo bili zdraviji”, poručila je Mostarka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!