Mostarci uz Željka Bebeka ulaze u “najluđu noć”

Vijesti 31. dec 202218:02 0 komentara
Mostar (N1)

Na ulicama Mostara opuštena praznična atmosfera, šetači posljednje trenutke stare godine koriste za kupovinu i pripremu za kako je mnogi zovu najluđu noć u godini. Iako nemaju puno razloga za slavlje, građani se nadaju da će nova godina donijeti neke bolje trenutke po kojima će je pamtiti po dobrom.

A godinu će ispratiti uz dobro poznate hitove Željka Bebeka, neki će pak slaviti na trgovima evropskih metropola, a veliki broj građana će novogodišnju noć dočekati u kućnoj atmosferi.

Javni doček Nove godine u Mostaru prošle godine okupio je više od 12 hiljada ljudi, među kojima je uz građane Mostara i okolnih mjesta bio i veliki broj domaćih i stranih turista, istom se organizatori nadaju i ovog puta kada će program novogodišnje večeri otvoriti grupa Gabriel, potom Željko Bebek, a noć poslije nastupit će Adi Šoše i grupa Twist.

“Prošle godine je bila korona i mi smo jedini pravili doček, ali mislim da to neće imati utjecaja jer Željko Bebek je velika zvijezda ima velike hitove i ljudi će sigurno uz njega uživati u novogodišnjoj noći”, kaže Damir Bunoza, član organizaciojskog odbora Adventa.

Javni doček planiran je na šetalištu gdje se održava tradicionalna manifestacija Advent, zbog čega prodavači ne kriju zadovoljstvo.

“Ako je gledati na godine prethodne kada je organizovano ovdje bit će fantastično, bit će jako puno ljudi, dobrog posla, naravno dovbre zarade jer smo svi tu radi toga, nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da kiša neće padati”, priča Vedrana Pudar, prodavačica na Adventu.

Smještajni kapaciteti dosta su popunjeni, kažu u Turističkoj zajednici, što dovoljno govori koliko je Mostar poželjna destinacija za novogodišnji provod, stoga se nadaju da će kroz ova dva do tri dana u Mostaru i okolini boraviti oko 15 hiljada turista.

“Hoteli, vile, kuće za odmor na području Mostara i okoline, Blagaja, Bune itd i izletišta da su rezervisani i da će biti dosta popunjeni, a vlasnici koji organizuju doček u svojim objektima restoranima i hotelima potrudili su se da svojim gostima ponude lijep program”, ističe Ramiz Bašić, Turistička zajednica HNK.

Tako će, osim u svojim domovima i na otvorenom, Mostarci novu godinu dočekati i u mostarskim restoranima, diskotekama, ali i na ulicama gradova u regiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!