Movembar u Banjaluci: Ostavljanjem brkova za liječenje Milana Mitrića iz Šipova

Vijesti 03. nov 202319:33 0 komentara
Facebook Movember Banjaluka

Puštanjem/ostavljanjem brkova započeo je jubilarni 10. Movember u Banjaluci.

Kao i do sada banjalučke “Brke” na simboličan način ukazuju na važnost zdravlja muškaraca. Fokus je na zdravstvenim problemima koji pogađaju muškarce, kao što su rak prostate i rak testisa.

Akcija, osim edukativnog karaktera ima i humanitarni. Brijanjem brade, odnosno ostavljanjem brkova, učestvujete u donacijama za Milana Mitrića iz Šipova, pacijenta Klinike za onkologiju UKC RS. A osim na nekoliko lokacija u Banjaluci, prikupljaće se u još dva grada u BiH, Prnjavoru i Kozarskoj Dubici.

Facebook Movember Banjaluka

“Tradicionalnim brijanjem ozvaničili smo početak ovogodišnje akcije. Ono što je bilo zanimljivo da su nam se priključili dugogodišnje bradonje i koji su za ovu priliku odlučili da se obriju i ostave brkove i tako podrže Movember”, ovako je Movember Banjaluka na FaceBook-u označio početak akcije.

Upravo se ove godine u Banjaluci navršava decenija otkako se 1. novembar obilježava kolektivnim brijanjem brade i ostavljanjem brkova.

Krajem mjeseca slijedi fotografisanje kandidata za nagradu “Najbrke” koja će biti dodijeljena na završnoj aukciji, uz ocjene žirija kojeg će, kao i do sada, činiti ličnosti iz javnog života BiH i regiona.

Facebook Movember Banjaluka

Movember je svjetski pokret koji se obilježava svakog novembra, s ciljem ukazivanja na zaštitu i zdravlje muškaraca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!