Muminović: GRAS je sistemski uništavan godinama

Vijesti 18. maj 202110:03 1 komentar
Radnici GRAS-a stupili u štrajk glađu
Foto: Faruk Zametica/N1

Deset radnika KJKP GRAS stupilo je u štrajk glađu jutros u sedam sati zbog cjelokupne istuaicje u kojoj se GRAS nalazi.

“GRAS je firma koja je sistemski uništavana godinama i došli smo u situaciju da nemamo kuda dlaje. Sedam-osam mjeseci nemamo platu redovno, sada više od 60 dana nikako i ne znamo kada će biti. Nema sistemskog rješenja po kojem mi možemo pružiti kvalitetnu uslugu i naplatiti pošteno svoje zarađene plate. Šta će se dalje dešavati, ne znam. Očekujem da vlasnik rpeduzeća s Upravom dođe do konkretnih rješenja”, rekao je Muminović.

Senad Mujagić kazao je kako su prošle sedmice bili na razogovoru kod resornog ministra i da im je rečeno da će Vlada KS za 10 dana izaći s prijedlogom rješenja i da se strpe. Međutim, radnici su odlučili stupiti u štrajk jer nema naznaka poboljšanju.

“Vidjet ćemo danas nakon press koneferencije premijera i resornog ministra. Očekujemo prijedlog u narednih nekoliko dana”, kazao je Mujagić.

Podsjetimo, računi GRAS-a su blokirani jer su tužbe i radnika i poreznih uprava došle na naplatu. Plate im, prema njihovim riječima, kasne već tri mjeseca. Radnici mole da se odobri komercijalni kredit GRAS-u kako bi sve probleme riješili. Tvrde da bi GRAS sam otplaćivao svoju ratu.

Ukoliko ne bude reakcije, radnici su upozorili da bi javni gradski prijevoz mogao biti ugrožen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare