Munira Subašić najavila tužbu protiv Nenada Stevandića: “Garantujem mu životom da ćemo i protiv njega donijeti presudu”

Vijesti 24. maj 202409:32 0 komentara
Munira Subašić (Anadolija)

Predsjednica udruženja Majke Srebrenice, Munira Subašić, kazala je za BHRT kako će uskoro krivično goniti Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednika Ujedinjene Srpske.

Reagujući na izjave političkih predstavnika iz RS, kazala je kako se navikla na izjave predsjednika ovog entiteta.

“Milorad Dodik nije to samo danas da je to nešto uradio, Milorad Dodik svaki dan to radi, jer ne znam, jako se teško boriti protiv samog sebe, jer u njemu je nešto proradilo onda ne zna šta da radi. Često puta kod nas u Bosni kad kaže pomahnita i to, znaš, znači nešto se budi u njemu, a šta će izaći iz tog buđenja, ne znam, vidjećemo, čekaćemo dane da prespava pa ćemo vidjeti”, prenosi BHRT.

Naglasila je kako nju i ostale članice udruženja i majke Srebrenice više zabrinjavaju izjave i postupanja Stevandića.

“Meni lično kao majci je Stevandić opasniji od Milorada Dodika, ja i mi kao organizacija, kao udruženje razgovaramo sa vrlo važnim advokatima, ovaj put ne iz Bosne nego iz inostranstva. Podnijet ćemo krivičnu prijavu protiv njega jer on stvarno evo danima danima truje, truje, truje”, navela je.

Podsjetila je tužbe protiv Nizozemske i UN-a.

“Stavandić, samo neka zna da očekujemo, mi smo uspjele da tužimo UN, pa smo uspjele da tužimo vladu Holandije, Ministarstvo odbrane, da dobijemo presudu, ja mu garantujem životom da ćemo i protiv njega donijeti presudu, neće on mirno spavati”, poručila je.

Za predstavnike država koji nisu glasali za Rezoluciji o Srebrenici kazala je kako ih ne želi vidjeti u Memorijalnom centru u Srebrenici.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izglasala je jučer Rezoluciju o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

84 zemlje su glasale za, 68 je bilo uzdržano dok je samo 19 bilo protiv.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!