MUP KS o napadu na Nenada Nešića: Nema elemenata krivičnog djela

Vijesti 21. aug 202421:02 0 komentara
Nenad Nešić (F.Z./N1)

Sarajevska policija oglasila se povodom incidenta u saobraćaju, a u kojem su učestvovali vozač automobila Range Rover i vozila ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića, odnosno, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koja ga osigurava.

Kako su naveli u izvještaju, službenici Direkcije su danas oko 11.45 sati obavijestili PU Centar o ovom događaju nakon što su zadržali vozača i vozilo Range Rover kojim je upravljao zbog ometanja pratnje štićene ličnosti.

Ministarstvo sigurnosti BiH: U Sarajevu napadnut Nenad Nešić

“Policijski službenici PU Centar su zatekli predmetno vozilo Range Rover, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao K.H. (1977) iz Sarajeva. O ovom događaju je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koja se izjasnila da nema elemenata krivičnog djela”, naveli su iz MUP-a KS, a iz njihove izjave je moguće zaključiti da nije bilo nikakvog incidenta.

Poručili su i to da će policijski službenici Uprave policije MUP-a KS po kompletiranju materijala poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

Podsjetimo,

danas se Ministarstvo sigurnosti BiH oglasilo rekavši da je “došlo do incidenta kada je nepoznati vozač presjekao putanju kretanja vozila Nešića, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih osoba”.

“Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo osiguranje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog osiguranja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih osoba, ministar Nešić je sigurno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident”, saopćili su danas.

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova oglasio se ovim povodom i na sarkastičan način komentarisao ovaj događaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!