MUP TK rasvijetlio slučajeve lažnih dojava bombe, uputili apel roditeljima

Vijesti 10. okt 202416:00 0 komentara
N1

U srednjim školama u Tuzli prethodnih je dana prijavljeno nekoliko bombi, za koje su se pokazale da su lažne dojave. Uprava policije MUP-a TK obavještava javnost da su svi ovakvi slučajevi u prethodnom periodu uspješno rasvijetljeni, a počinioci adekvatno sankcionisani.

Budući da je u ranijim slučajevima utvrđeno da su počinioci maloljetne osobe, iz MUP TK apeluju na roditelje da se dodatno uključe u rješavanje ovoga problema, posebno iz razloga što se radi o krivičnom djelu za koje su krivično odgovorni, zavisno od slučaja, maloljetnici ili njihovi roditelji.

“Ovakvi događaji zahtijevaju hitnu intervenciju koja podrazumijeva najprije evakuaciju učenika i osoblja na određenoj lokaciji, a zatim i angažman velikog broja ljudstva i opreme kako Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a, tako i interventnih službi koje se angažuju u takvim slučajevima što uzrokuje velike troškove. Pored navedenog, nastaju i poteškoće u odvijanju nastavnog procesa”, navode.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a intenzivno rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih zaprimljenih lažnih dojava u srednjim školama na području grada Tuzla, te se poduzimaju sve raspoložive mjere i radnje na prikupljanju digitalnih tragova i dokaza, u cilju identifikacije i procesuiranja počinilaca ovih krivičnih djela, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!