Mural u sjećanje na ubijenog mladića Farisa Pendeka otkriven na njegovoj Čengić Vili

Vijesti 03. jun 202412:12 0 komentara
Instagram/BeFunky

Na zgradi u naselju Čengić Vila u Sarajevu otkriven je mural sa likom 19-godišenjeg mladića Farisa Pendeka čija je mladost prerano ugašena krajem januara ove godine.

Uz Farisov lik na muralu je ispisan i njegov nadimak “Penda” kako su ga zvali prijatelji koji su danas uz njegovu porodicu i građane se okupili i priredili bakljadu prilikom otkrivanja, a što je objavljeno u videu na Instagram profilu Sarajevska sehara.

U jednom ćošku na muralu je ispisano ime i prezime ovog mladića kao i njegova godina rođenja i smrti.

Na zgradi na obali Miljacke ovaj mural će vječno podsjećati na jednu tragično oduzetu mladost, a njega su oslikali prijatelji koji su poručili da svog druga Farisa nikada neće zaboraviti.

Faris je upravo sa trojicom prijatelja i bio u automobilu te kobne noći kada se vraćao iz grada, a sudbina je htjela da se na raskrsnici na Otoci zatekne i Adem Šuman (24) koji je bez ikakvog razloga prvo započeo prepirku s njima, a nakon toga izvadio pištolj i pucao. Na putu do bolnice Faris je podlegao povredama, a ubici Šumanu je krajem aprila pritvor produžen na još tri mjeseca.

Njegovim pomagačima Elmedinu Gradišiću i Merisu Saljeviću određene su mjere zabrane.,

Podsjetnik na prerano ugašenu mladost: Faris Pendek će dobiti mural na zgradi u Sarajevu

Važno je istaći i to da je na Općinskom vijeću Novog grada krajem aprila predloženo da se most na Otoci, mjestu gdje je Faris okončao svoj život, nazove po njemu.

“Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je. Most na Otoci simbolizira Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa”, stoji u prijedlogu.

Farisova porodica, prijatelji, ali i komšije ga sigurno nikada neće zaboraviti što potvrđuje i ovaj mural na njegovoj Čengić Vili, ali će on u isto vrijeme biti i gorak podsjetnik na tragično ugašenu mladost.

Sve vijesti o ovom tragičnom događaju pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!