N1 sedam godina sa vama: Mi živimo vaše priče

Vijesti 30. okt 202108:14 > 09:26 4 komentara
N1

Sedam je godina života uživo, života pretočenog u vijesti i emisije N1.

Novinarstvo za nas nije samo posao, to je izazov i misija, teške, ali časne borbe za istinu. Mi živimo vaše priče. I kad vas plaše novim podjelama i ratom, kad morate spremati svoje najbliže za odlazak, kad vas zbunjuju i iscrpljuju svojim političkim igrama i manipulacijama, mi smo vam utočište i oaza istine. Hvala vam što ste nas svojim povjerenjem učinili najgledanijom kablovskom televizijom, najpopularnijom news televizijom i jednom od najcjenjenijih digitalih platformi.

Pokazatelji gledanosti N1 televizije i posjećenost naših internet platformi, kao i podrška koju nam svakodnevno pružate, veliki su podsticaj za naš tim i ohrabrenje da neustrašivo i istrajno idemo dalje.

I u najizazovnijoj godini od početka emitiranja N1 ostali smo dosljedni principima profesionalne etike i visokih novinarskih standarda, uvijek s jednakom posvećenošću i profesionalnim žarom. I u doba pandemije, raznovrsnih ograničenja i izova preživljavanja, učinili smo sve što je bilo u našoj moći da uprkos izazovima ostanemo važan i pouzdan izvor tačnih, provjerenih i naučno utemeljih informacija u TV programu, na portalu i društvenim mrežama.

Istovremeno, izvještavali smo uživo, izlažući se rizicima, sa covid odjela bolnica, centara za testiranje i vakcinisanje, iz kriznih štabova, ali i lokacija na kojim smo mogli dobiti relevantne naučne i provjerene informacije. Otkrivali smo korupcijske afere u doba pandemije, ukazivali na odgovorne za kriminal i nebrigu prema građanima, pratili političke krize.

Prenosili smo uživo proteste, pomagali vam da život u izolaciji lakše podnesete, bili tu da zajedno proslavimo uspjehe. Zajedno s vama tugovali smo i radovali se.

U želji da uvijek budemo tamo gdje nastaju vijesti, da istraživačkim pričama dopremo do suštine problema, da na terenu i u studiju pitamo sve u vaše ime, izloženi smo često prijetnjama i napadima onih kojima istina nije u interesu. Iako nadležne institucije ne pokazuju volju da zaštite slobodu i neometan rad novinara, mi ćemo i dalje biti tamo gdje drugi ne žele ili ne smiju biti, u namjeri da izvještavamo o stvarnom životu, da budemo vaš glas i da tragamo za odgovorima na najteža pitanja.

Iz iskušenja izlazimo još jači, nošeni željom da ostanemo platforma vašeg povjerenja. Ne odustajemo od profesije, već se dalje razvijamo. Jačamo postojeće i uvodimo nove sadržaje.

Upravo smo u procesu snažnije povezanosti televizije i weba, a uskoro ćete svjedočiti tehnološki još modernijim formatima. Snažnije se okrećemo ka konvergenciji u digitalnom svijetu, jer znamo da je naša publika educirana i okrenuta novim tehnologijama. Znamo da ima i mladih koji se informiraju isključivo preko mobilnih uređaja, pa je naš cilj da pronađemo put i do njih.

Mnogo je pred nama izazova, ali rad za cijenjenu publiku naše je zadovoljstvo.

I dalje gledajte, slušajte i čitajte N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare