N1 u Bosanskoj Krupi nakon terorističkog akta: “U miru da se napravi takva budalaština, to nije normalno”

Vijesti 26. okt 202418:37 0 komentara
N1

Gotovo sve policijske snage u BiH istražuju terorististički napad u Bosanskoj Krupi, u kojem je ubijen policajac Ozren Maran. Slučaj je preuzela SIPA u suradnji sa OSA-om, po nalogu Suda BiH. Istražuje se motiv ali i moguća povezanost s radikalnim skupinama. 

Policijski službenici u Bosanskoj Krupi i dan poslije terorističkog akta vidljivi i aktivni na terenu. Pretresi su izvršeni na nekoliko lokacija. Uhapšeno je sedam lica.

“U ovim pretresima je oduzeta određena količina naoružanja, municije, kompjutera, laptopa, pametni telefoni, određena količina novca, USB stikovi, kao i određena količina papirnatih sa pismom arapskog jezika”, rekao je Adnan Beganovic – portparol MUP-a USK.

S druge u gradiću na Uni među stanovništvom mirno i tiho. Svi i dalje u šoku. Primjeran učenik – kažu nastavnici maloljetnika koji je optužen za terorizam. Naznake ekstremnog ponašanja nisu postojale. Ozrena Marana žrtvu krvavog pira gotovo svi su poznavali.

“To je policajac bio duša od čovjeka, nikoga nije dirao, zlo nije mogao da pomisli nikome”, rekao je jedan sugrađanin.

Drugi je dodao:

“Nisam u strahu, nemam se sta bojati ali žao mi ljudi što se to dešava, u miru da se napravi takva budalaština, to nije normalno.”

Dan žalosti proglašen je na području cijelog USK, ali i Novog Grada.

Članovi porodice kao i mnogobrojne kolege, prijatelji i komšije ubijenog Ozrena Marana oprostili su se danas od njega u Novom Gradu . Iza Ozrena ostala je supruga i dvoje djece.

Više u prilogu Žane Kezunović.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!