N1 u Laktašima, među građanima vlada šok i nevjerica

Vijesti 30. okt 202217:37
N1

Na Gradskom groblju u Laktašima u nedjelju je sahranjen Mladen Dulić (22), mladić čiji je nesretni slučaj potresao Bosnu i Hercegovinu i region.

Paljenjem svijeća i opelom na groblju su posljednji pozdrav mladiću dali porodica, prijatelji i mnogobrojni građani. Mladen Dulić je digao ruku na sebe nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem ga ismijavaju.

Ekipa N1 boravila je danas u Laktašima gdje je razgovarala sa šokiranim građanima. Većina se složila kako je potrebno nešto hitno mijenjati u obrazovanju i informisanju u vezi sa ovakvim ili sličnim problemima.

“Strašno, da ne može biti strašnije”.

“Potreslo me je. Ne znam kakav je razlog bio (za samoubistvo)”.

“Poznavao sma mladića, radio sam s njim prije četiri godine u voćnjaku. Ovo je tragičan i bizaran slučaj. Nije se trebalo tako dogoditi. Bio sam i na sahrani. Najbolje je provjeravati društvene mreže i gasiti profile koji postavljaju te snimke”.

“Šta reći, jel se može nešto reći? Nema edukacije, odgoja, na televizijama svih boja i vrsta preči su realityji i gluposti. Tužno je i teško, ali idemo dalje”.

“Možda više edukativnih i obrazovnih emisija te vrste i pokazati kako da te mlade osobe odreaguju na takve probleme. Prije svega mislim da je stvar porodice i vaspitanja nasilnika, koji imaju potrebu da druge ismijavaju”, bili su samo neki od komenatara građana Laktaša.

Podsjećamo, MUP RS je danas objavio kako su radnici benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša uhapšeni zbog video-snimka na kojem se nalazi Mladen Dulić, koji se objesio prije dva dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad