N1 u Vitezu: “Za 25 godina svoje karijere ovakav požar nisam doživio”

N1

U velikome požaru koji je izbio u četvrtak nedaleko od Viteza u mjestu Ljubić potpuno je izgorjela tvornica za obradu drveta, proizvoda od pluta i pletarskih materijala u kojoj je radilo gotovo 100 radnika, dvije porodične kuće, više štala i jedan automobil.

Na mjestu događaja su još uvijek vatrogasci i sudski vještaci koji pokušavaju utvrditi šta se dogodilo.

Muharem Ćupina, rukovoditelj vatrogasne jedinice Stari Vitez, kazao je da kada su krenuli na intervenciju iz samog grada Viteza, vidjeli su veliku koncentraciju dima i plamen.

Velika materijalna šteta

“Alarmirali smo svu vatrogasnu jedinicu na terenu je došlo 11 vatrogasaca sa pet vozila. Radilo se o velikom požaru koji je bio u razbuktaloj fazi gorenja. Prijetio je da prijeđe i na druge objekte. I mještani su stali sa nama na prvu liniju odbrane. Zajedničkim snagama smo uspjeli sanirati požar, ali nastala je jedna velika materijalna šteta”, kazao je Ćupina.

Bilo povrijeđenih

Još se radi na raskopavanju žarišta. Naš sugovornik kaže da već 25 godina radi kao profesionalni vatrogasac, ali da ovaj požar za svoju karijeru nije doživio.

“NIje se radilo o požaru jednog objekta, pa da se stihijski prenosio sa jednog na drugi objekat, nego kao vuklan, jednostavno je sve eksplodiralo. Požar je gutao sve pred sobom. Na sreću nije odnio ljuduske živote, jedan vatrogasac je zadobio povrede. Bilo je i mještana povrijeđenih sa nekoliko psojekotina. Nisu to neke velike povrede”, istaknuo je Ćupina.

Podsjetimo, vatra je izbila jučer popodne u skladišnim prostorijama kompanije “Eko trstika”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!