Na Vrhovnom sudu FBiH počeo pretres u slučaju “Dženan Memić”

Vijesti 06. jul 202110:15 0 komentara
N1 / Faruk Zametica

Na Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine danas je započeo pretres u slučaju "Dženan Memić" u kojem su optuženi Ljubo i Bekrija Seferović za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja.

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice.

Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica

Dženan Memić (21) preminuo je 15. februara 2016, nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Sud BiH za nekoliko osoba odredio pritvor

Podsjetićemo da je za nekoliko osoba u slučaju “Dženan Memić” Sud Bosne i Hercegovine odredio pritvor. Radi se o pritvoru za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca.

Zijad Mutap je otac Alise Ramić (Mutap) i on je osumnjičen za ometanje istrage u slučaju “Dženan Memić”. Uhapšen je zajedno sa Hasanom Dupovcem, tadašnjim šefom Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, koji je prvi razgovarao s ocem stradalog Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o stradanju njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.

Produžen je i pritvor Josipu Bariću, službeniku MUP-a KS za mjesec dana, koji se sumnjiči zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal a vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!