Načelnik policije odgovarao na pitanje kako su se u blizini predsjednika RS našle osobe iz kriminalnog miljea

Vijesti 16. nov 202312:56 0 komentara
N1 BiH
N1 BiH

Među uhapšenim u akciji "Kode" našla su se i osobe koje su se pojavljivale na skupovima SNSD-a. Javnosti je poznat snimak sa skupa ove stranke u Vojkovićima, gdje se jedan od uhapšenih Milan Međo, između ostalih, rukuje sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Akcija "Kode" sprovedena je na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke, lišeno je 15 osoba, a trgovali su desetinama kilograma droge, koakaina, marihuane, amfetamina. Protivpravna korist, u ovom slučaju izosila iznosila 2 750 000KM.

“Ova lica koja su se udruženo bavila ovim krivičnim djelima ukupno su 21kg kokaina, 130kg marihuane, 52 000 ekstarzija, 60kg amfetamina, heroina i supstanci za proizvodnju droga, i jedno putničko vozilo pronađeno na području opštine Rogatica”, saopštio je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Reporter N1 Slaviša Starčević pitao je kako je moguće da su se u blizini štićenih osoba, tačnije predsjednika Republike Srpske mogli naći pojedinci uhapšeni u ovoj akciji, a koji su ranije bili poznati po činjenju sličnih djela.

“Kada su u pitanju javni skupovi i mjesta gdje se pojavlajuju štićena lica mi preduzimamo sve neophodne mjere kako bi bezbjednost štićenih lica, u ovom slučaju predsjednika Republike Srpske, ne smiju i ne mogu biti ugrožena. Ako se nađu u blizini ne mogu ugroziti bezbjednost predsjednika, o tome se stara policija”, poručio je Šehovac.

On je dodao da MUP ne može pretpostaviti ko će i kada ponoviti krivično djelo.

“To da li će neko iskoristiti priliku da se na ovaj način uslikati sa štićenom ličnosti, a sutradan izvršiti krivično djelo, mi to ne možemo pretpostaviti. Odgovorno tvrdim na području PU Istočno Sarajevo, a siguran sam i na području RS da predsjednik RS se sigurno može osjećati bezbjedno, nećemo dozvoliti da njegova bezbjednost bude ugrožena”, rekao je načelnik PU Istočno Sarajevo.

Pohvalio je saradnju sa MUP-om Kantona Sarajevo u slučaju nedavnog ubistva državljanina Švedske u sarajevskom naselju Stup, kada su pripadnici MUP-a Istočno Sarajevo lišili dvojicu osumnjičenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!