Načelnik Sanskog Mosta: Imam informaciju da se i na nivou države razmatra proglašenje Dana žalosti

Vijesti 22. aug 202413:41 1 komentar
N1

Načelnik opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović, obratio se medijima još jednom, dan nakon stravičnih ubistava koja su počinjena u srijedu u sanskoj Gimnaziji. Potvrdio je da su četvrtak, petak i subota proglašeni Danom žalosti u ovoj opštini, te da se potez razmatra i na državnom nivou. Sutra će se održati i komemoracija ubijenim, na koju poziva građane.

“Imali smo osjećaj da će danas biti barem malo lakše nego jučer. Danas je realnost je još realnija. Mislim da jučer dobar dio građana nije ni bio svjestan šta se u Sanskom Mostu desilo. Obišao sam dvije od tri ožalošćene porodice koje su bile dostupne. I dalje ne mogu da vjeruju šta im se desilo”, rekao je na početku.

Napomenuo je da je opština danas usvojila odluku o proglašenju trodnevnog Dana žalosti – u četvrtak, petak i subotu. Ima informaciju da se proglašenje žalosti razmatra i na nivou Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Novinari su pitali i da li se planira dolazak zvaničnika sa državnog nivoa u ovu opštinu.

“Nemam informaciju da će iko sa državnog nivoa doći u Sanski Most. Općina je dobila pisma podrške, meni su upućivali pozive na telefon i izrazili žaljenje”, odgovorio je.

Ubijeni bi na vječni počinak trebali biti ispraćeni u naredna dva dana.

“Očekujemo potvrde od porodica da će se dženaze i sahrane desiti u naredna dva dana, a jedna sahrana mislim da se neće desiti na području opštine”, rekao je.

Sutra će u sali sanskog kina biti održana komemoracija za ubijene uposlenike škole, te načelnik poziva građane da se odazovu.

Još nije donesena odluka da li će školska godina u ovoj opštini početi u predviđeno vrijeme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare