Najveća zapljena narkotičkih sredstava do sada u Goraždu: Isak čestitao MUP-u

Vijesti 11. sep 202313:57 0 komentara
FENA/Elma Geca

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u dvije akcije proteklog vikenda zaplijenili su značajnu količinu narkotičkih sredstava, a uhapšene su dvije osobe.

Kako je kazao šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica, policijski službenici radili su prema Planu pojačanih mjera i aktivnosti na suzbijanju, pronalsku i otkrivanju narkotičkih sredstava.

Na osnovu dobijenih informacija, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije uz asistenciju policijskih službenika Jedinice za podršku, na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti tužioca Kantonalnog tužilaštva Goražde, jučer su izvršili pretrese jedne kuće sa pratećim objektima u goraždanskom naselju Hubjeri i jedne kuće sa pratećim objektima u ulici 22. maj, Grad Goražde. Tom prilikom pronađena je određena količina narkotičkih sredstava koja je privremeno oduzeta i bit će predmet vještačenja. Lica kod kojih su pronađena narkotička sredstva su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada“, kazao je Kamenica.

Kamenica je naglasio da je ova zapljena narkotičkih sredstava do sada najveća od uspostavljanja Ministarstva za unutrašnje poslove i Uprave policije te je najavio da će više detalja biti prezentovano na sutrašnjoj press–konferenciji u MUP-u BPK Goražde.

Prema ranijem saopćenju Uprave policije, tokom pretresa pronađena su narkotička sredstva odnosno materije koje asociraju na opojnu drogu “Amfetamin”, “Heroin”, “Kanabis” te drobilica, tablete i vaga za precizno mjerenje.

Isak i Munjić čestitali MUP-u BPK povodom akcije u borbi protiv zloupotrebe narkotika

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić uputili su danas rukovodstvu Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona (MUPBPK) povodom uspješno provedene policijske akcije u kojoj je realizirana dosada najveća zapljena narkotika u tom kantonu.

“Ministar Isak i direktor Munjić iskazuju poštovanje i čestitaju rukovodstvu i policijskim službenicima MUP-a BPK na uspješno provedenoj operativnoj akciji u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde pronašli i zaplijenili narkotička sredstva i to: amefetamin 286,65 grama, heroin – 27,97 g, tableta tramadola – 11 kom i druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku”, saopćeno je iz FMUP-a.

Pripadnicima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona čestitamo na uspješno provedenoj akciji u borbi protiv zloupotreba droga. Pokazali ste izuzetnu hrabrost i spremnost da se uhvatite u koštac sa svakodnevnim izazovima u vašem poslu, a ova akcija rezultat je uspješnog sistemskog i koordiniranog rada policijskih službenika“, izjavio je tim povodom ministar Isak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!