Nakon duže šutnje Radončić na N1: “Ko krade, taj laže”,”premijer KS razočarenje”

Vijesti 04. apr 202318:25 0 komentara

Dugo vremena se nije oglašavao, a onda je njegova stranka ponovo došla u žižu u trenutku kad se pojavilo ime Anela Kljake kao potencijalnog ministra trgovine u Vladi Federacije BiH. Kako komentariše činjenicu da se od ovog imena ipak nije odustalo, kako komentariše nove ministre u Vladi FBiH i gleda li blagonaklono na državnu koaliciju, pitali smo Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a.

Kandidat NES-a Anel Kljako predložen je za ministra trgovine FBiH, a koji je, podsjećamo, optužen da je učestvovao u izbornim prevarama. Radončić je ovo prokomentarisao, između ostalog, rekavši –  “ko krade, taj i laže”.

“Kada je utvrdio CIK da je Kljako ukrao oko 1962 glasa, mladog gospodina smo isključili iz stranke i to više nije naš problem. Da li novoj vlasti  takve osobe trebaju, da li su njihovi odnosi, da se prihvati, nije na nama da gatamo. Mi mislimo da Vlada FBiH ima svoju odgovornost, a na nama je da primjetimo činjenice”, kazao je Radončić.

Komentarisao je formiranje Vlade FBiH, ali i novog premijera KS Nihada Uka.

Nešić uradio historijsku stvar

Mišljenja je da je dobro što je Elmedin Konaković izabran za za ministra vanjskih poslova, da je to jedna nova poruka prozapoda, u odnosnu na ono što je radila Bisera Turković.

“Što se tiče Vlade KS nismo reagirali, nije nas niko pitao. Za mene je premijer veliko razočarenje. Vi u Sarajevu imate nekoliko stotina vrsnih menadžera, koji se jako dobro razumiju u razvoj grada, i one menadžere koji znaju da upravljaju ljudskim resursima. Ovo što su oni ponudili, jednog mladog čovjeka koji očigledno nije nikad upravljao ljudskim resursima, ne mislim da Sarajevo nije moglo da da mnogo veću ličnost za premijera. Bojim se da se ovdje išlo na zadovoljavanje političkih afiniteta ili kolača pojedinih stranaka”, kazao je Radončić.

Rekao je i da je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić za njega veliko iznenađenje.

“On je uradio historijsku stvar za saradnju Europola i bh. agencija. I samo to što je uradio, on je položio. To je samo opasnost za kriminalce koji su radili za Sky”, naveo je nekadašnji ministar sigurnosti BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!