Nakon njene prijave protiv Amira Gross Kabirija, Jevrejska zajednica u Sarajevu pružila podršku Benjamini Karić

Vijesti 23. nov 202318:55 2 komentara
Twitter

Sarajevska gradonačelnica, Benjamina Karić, jučer je podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija, a sve zbog uznemiravanja. Danas su je, objavila je, dočekali predstavnici Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije - kako bi joj pružili podršku.

“Nakon što sam sinoć objavila neprijatnosti kojima sam izložena u posljednje vrijeme, jutros sam prve na vratima mog kabineta dočekala predstavnike Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije koji su došli da mi daju svoju podršku. Upravo ta podrška mi je jasan pokazatelj da sam bez razloga meta i da mi se pokušava pripisati sve ono što ne liči na mene ni na grad na čijem sam čelu. Puno mi znače riječi ljudi čije je djelovanje nemjerljivo važno i potrebno našoj zajednici”, saopštila je večeras Karić, dodatno se zahvalivši ne samo Jevrejskoj Opštini Sarajevo i La Benevolenciji, nego i Udruženju generala BiH.

Podsjetimo, Gross Kabiri je u nekoliko navrata optuživao Karić “za podršku Hamasu”, a u objašnjenju svoje prijave, Karić je istakla kako osjeća da joj je sigurnost ugrožena.

Benjamina Karić prijavila Amira Kabirija FUP-u: Osjećala sam se ugroženo i uplašeno

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare