Nakon novih dojava o bombama u sarajevskim školama, roditelji poručuju: Širi se panika, strah, ljutnja

Vijesti 15. okt 202413:09 0 komentara
F.Z./N1

Roditelji u Kantonu Sarajevo u šoku su nakon nove dojave o bombi u sarajevskim školama i to samo dan nakon hapšenja maloljetnika za kojeg se sumnja da je počinio navedeno krivično djelo. Elma Dizdarević iz Vijeća roditelja KS za N1 istakla je da je zbog te činjenice danas najteži dan i da će o svemu biti govora na sastanku u resornom ministarstvu.

U gubitku su svi, kaže Dizdarević.

“Ovo je iz zabrinutosti prešlo u ljutnju što se ne rješava. Djeca su se radovala prva tri dana, sada je i njima ovo veliki problem. Gube nastavnih jedinica, gradiva. To treba nadoknaditi” bez obzira na online nastavu. Živa riječ je živa riječ”, kazala je ona.

N1

“Veliki broj učenika nam je na ulicama bez jasne kontrole”

Ukazuje također Dizdarević da se treba posvetiti pažnja šta sa djecom koja od škole trebaju doći do kuće kako bi nastavili pratiti online nastavu.

“Djeca odu u školu i poslije prvog časa ih vrate zato što je dojavljena bomba. Dok se djeca ne vrate, imamo nesigurnost u saobraćaju. jako puno djece je na ulicama. Moramo računati da u jutarnjim smjenama u svakoj školi imate od 300-400 đaka pa onda ima druga smjena. Imate situaciju da ako se dešava između dvije smjene. Veliki broj učenika nam je na ulicama bez jasne kontrole”, navela je ona.

Zbog svega roditelji su ljuti i neki najavljuju da će bojkotovati slanje djece u školu.

“Širi se panika, strah, ljutnja. Danas je nekako najteži dan. Valjda što nam je jučer laknulo, a danas opet ičkejujemo hapšenje nekoga i da se ovo zaustavi”, kazala je ona.

Danas će biti održan sastanak resornog ministarstva i Vijeća roditelja KS na kojem bi se o svemu trebalo razgovarati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!