Nakon pucnjave, nove provokacije i uznemiravanja Bošnjaka u Janji

Vijesti 08. jan 202216:39 > 17:18 3 komentara
Screenshot

Bošnjaci u Janji ponovo su doživjeli neugodnosti i provokacije, dan nakon što je policija identifikovala osobe koje su pucale iz kolone vozila pored Atik džamije. Kako je za N1 rekao Mujaga ef. Cifrić, novi incident se dogodio jutros oko 2:55 sati. Mladić se vozio automobilom ulicom gdje se nalazi Džedid džamija i vakufska kuća, zaustavljao se ispred i vikao dok se iz vozila odjekivale nacionalističke pjesme.

“Nakon što je supruga čula glasnu muziku i galamu, primijetila je navedeno vozilo. Vozilo iz kojeg je izašao mladić sa zadnjeg sjedišta, dvadesetak metara prije džamije, iz pravca glavne – Bijeljinske ulice, dizao je ruke u zrak, nešto nerazumljivo vikao, jer se nije moglo čuti od preglasne muzike, ušao u auto, te se ponovo zaustavio ispred kapije vakufske kuće, odnosno same Džedid džamije. Ponovo je izašao iz auta, nešto vikao, dizao ruke, a vozač automobila je također rukom pokazivao u pravcu džamije. Glasna muzika je utihnula. Mladić se proderao: ‘Čestit Božić, Hristos se rodi braćo muslimani'”, rekao je ef. Cifrić.

Nakon ovoga, mladić se odvezao. Slučaj je prijavljen policiji, Muftijstvu tuzlanskom i Međureligijskom vijeću.

Podsjetimo, na Badnji dan nepoznate osobe su pucale iz kolone vozila kod Atik džamije uz povike, psovke i uvrede upućene vjernicima koji su izlazili iz džamije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare