Nakon svega u NSRS: SNSD najavljuje usvajanje izbornog zakona BiH u PSPD BiH, slijede razgovori s partnerima

Vijesti 29. mar 202414:48 0 komentara
N1

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić rekao je da će zastupnici u ovom domu uputiti određene aktivnosti u parlamentarnu proceduru u skladu sa noćas usvojenim zaključcima Narodne skupštine, koja je najbitnije mjesto za politička odlučivanja u Republici Srpskoj.

Vujičić je podsjetio da je Narodna skupština zadužila zastupnike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na određene aktivnosti za vraćanje stvari u zakonodavni i ustavni okvir kada su u pitanju određene reakcije na nezakonite i neustavne pokušaje nametanja Izbornog zakona od, kako je naveo, nelegitimnog Christiana Schmidta.

Kazao je da će pokušati da izađu sa idejom da se usvoji Izborni zakon koji su kreirali domaći političari, navodeći da zakone i treba da usvaja Predstavnički dom, a ne da “neki pojedinac” nameće zakone i preuzima ingerencije Parlamentarne skupštine BiH dok za sebe govori da je navodni zaštitnik Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Ne znam da li ćemo imati saradnike na drugoj strani među Bošnjacima, a vjerujem da ćemo imati razumijevanja među Hrvatima”, rekao je Vujičić za Srnu.

On smatra da o svim bitnim odlukama za funkcionisanje BiH treba da se dogovore tri konstitutivna naroda, a da je bilo kako nametanje jedan korak ka rušenju BiH.

Vujičić je istakao i da su svi zaključci, koje je noćas usvojila Narodna skupština Republike Srpske, pokušaj vraćanja stvari u normalu u BiH.

Narodna skupština Republike Srpske u zaključcima navodi da će zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeti potrebne mjere da bi se zaštitila prava i slobode građana i neutralisala posljedice protivustavnog djelovanja na teritoriji Srpske.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt izbornog zakona kojim je uređeno da izbore za organe vlasti u RS sprovodi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!