Nakon tragedija u Srbiji: “Imamo policijske radnike u i oko škola”

Vijesti 10. maj 202319:15 0 komentara
N1

Nakon tragedije u Beogradu – prijetnje nasiljem u školama, pisanje spiskova, najave masakra na društvenim mrežama.. Policija je i danas reagovala i to zbog spiskova koje su pravili đaci u Podgorici, Novom Sadu, Prijedoru. Uz to identifikovan je i maloljetnik koji je najavljivao masakr u Banjaluci.

Spisak drugara iz razreda sa kojima je bio u sukobu sastavio je srednjoškolac u Prijedoru. Otkrio ga je nastavnik koji je alarmirao policiju u koju je maloljetnik s ocem otišao na razgovor. Nakon tragedija u Srbiji, policija je ovih dana posebno na oprezu.

„Upravo danas MUP kontroliše svih 16 streljišta u RS i sve streljačke klubove odmah smo promtno intervenisali i vidljivi su, vidite i sami, da imamo naše policijske radnike u okviru i oko škola da obavljaju u okviru svojih škola, ne dirajući autonomiju prosvjetnih ustanova da pomognu u preventivnom dijelu”, rekao je Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS.

I da reaguju na svaku i najmanju sumnju. Već jesu i zbog užasne najave na društvenoj mreži.

Banjaluko očekuj masakr, napisao je maloljetnik pod pseudonimom „Chad“ na društvenoj mreži Youtube ispod snimka koji se odnosi na nedavnu tragediju u Beogradu. Identifikovan je od strane MUP-a, njegov otac inicijala A. P. je saslušan, a o svemu je obavješteno dežurno tužilaštvo.

Više u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!