Nakon večerašnjih incidenata u Sarajevu: Čampara traži parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Vijesti 17. mar 202422:38 0 komentara
F.Z./N1

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Aljoša Čampara, zatražio je parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u KS.

U objavi na društvenim mrežama Čampara je podsjetio da je skoro pa istovremeno u samom centru grada ranjena jedna osoba, dok je također, na Grbavici, napadnuta žena.

“U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice. Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci”, navodi Čampara.

Mora se, kaže, pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

“Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana. Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati”, zaključio je Čampara.

Podsjetimo, večeras je pucnjavi koja se dogodila u sarajevskoj ulici Musa Ćazim Ćatić oko 20 sati ranjena jedna osoba čiji se stepen povreda još utvrđuje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!