Naša stranka o optužnici protiv Stojnića: Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države

Vijesti 24. sep 202411:35 1 komentar
F.Z./N1

Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države. Nećemo odustati dok sve takve slučajeve ne rasvijetlimo do kraja - poručuju iz Naše stranke, povodom optužnice protiv Denisa Stojnića za zloupotrijebu počasne iskaznice Obavještajne sigurnosne agencije (OSA).

“Naša zastupnica Sabina Ćudić kao članica Komisije za nadzor nad radom OSA-e kroz parlamentarni rad istražuje načine na koje su se politički dodjeljivale iskaznice obavještajno-sigurnosne agencije a što sada dobija i svoje sudske epiloge. Istu iskaznicu je imao i Salko Zildžić, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, kojem je ona otkrivena u momentu kad je u Srbiji uhapšen zbog nelegalnog prenosa oružja. Upravo je tim povodom Ćudić tražila po kojem osnovu je spomenutom licu izdata iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te da li postoje i drugi izabrani dužnosnici u BiH kojima je izdata iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH”,  saopćeno je iz Naše stranke.

Naša stranka podsjeća i da je Denis Stojnić protiv kojeg je podignuta optužnica bio na listi Demokratske fronte Stari Grad na Općinskim izborima 2016. godine.

Smatraju da je izuzetno važno, a zbog vraćanja povjerenja građana u sigurnosno-obavještajne strukture BiH, istražiti načine na koji su istaknuti članovi stranaka, koristeći sigurnosno-obavještajne strukture trgovali utjecajem i potencijalno pogodovali svojim političkim ciljevima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare