Nastavak agonije za porodicu Gadžun: Sporno kumstvo?

Vijesti 14. dec 202319:50 0 komentara

Novo ročište u slučaju Gadžun nije ponudilo ništa neočekivano. Kao i prethodnih nekoliko, i ovo je prekinuto. Tome je prethodio zahtjev branioca, Alena Nakića za izuzećem člana sudskog vijeća Adija Isakovića.

Razlog je njihovo kumstvo. Majka malene Džene Amila Gadžun, kaže da je cilj optuženih odavno jasan, i dodaje:

“I budala vidi da optuženi pokušavaju na sve načine da se odbrane. Ja im samo mogu poručiti da im to neće uspjeti i do zadnjeg dana svog života ću dolaziti pred sud za pravdu svoga djeteta. Svakako mi život bez Džene ne znači ništa više.”

Ročišta su do sada otkazivana nekoliko puta.

Prvobitno je Suadu Rožajcu, optuženom za teško krivično djelo nesavjesno liječenje, pozlilo. Potom zbog nedolaska advokata optuženih, bolesti sudija, nedolaska Jasmine Halimić, koja je, kao i Nina Jovanović optužena za zloupotrebu položaja. Današnje ročište prekinuto je zbog zahtjeva advokata koji se iznenada pojavljuje kao branilac Rožajca.

“Prvi put mi i članovi sudskog vijeća čujemo informaciju da je on ne samo branitelj Suada Rožajca, nego glavni branitelj. Ne znam šta da vam kažem osim da ovo više djeluje da i prvooptuženi, i drugooptuženi, i trećeoptuženi, možemo slobodno reći imaju za cilj da svaki četvrtak vrijeđaju i omalovažavaju porodicu oštećenih, Amilu i Murisa. Nadam se samo da sljedeći put se neće pojaviti neki novi branitelj koji je možda opet u nekom tazbinskom srodstvu s nekim drugim članom sudskog vijeća”, kaže advokatica porodice Gadžun, Sabina Kadrić.

Prethodno je javnost bila isključena sa dijela ročišta kada je vještak govorio o zdravstvenom stanju Jasmine Halimić Alajbegović. Predsjedavajuća sudskog vijeća, sutkinja Indira Jahić obavijestila je prisutne da je utvrđeno kako Halimić može pratiti ročišta na sudu.

Sve će nastaviti pratiti i Dženini roditelji. Dok ne saznaju šta se tačno dogodilo prije dvije godine u privatnoj ordinaciji Bejtović.

“Da se više nikada ne ponovi slučaj Džene, da ne rade djeci ovo što su uradili, uspavali su je i nije se ni probudila”, rekao je ranije Muris Gadžun, dok Amila dodaje:

“Ako nisu krivi, što nisu prvi put došli i rekli da nisu krivi, što se ne bore za to da dokažu da nisu krivi. Ovo svako živ vidi da se pokušavaju odbraniti. Ja ću dolaziti ovdje svaki dan ako treba, i gladovati, i sa svojom djecom, ali se neće izvući.”

Sada je loptica na sudskom vijeću, koje treba donijeti odluku o zahtjevu za izuzeće Adija Isakovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!