Nastavak takmičenja u Table Volleyballu, Begić i Češić potvrdili dominaciju

Vijesti 27. jun 202319:15 0 komentara
ACAR

Sjajnom manifestacijom ispred tržnog centra Plaza Mostar nastavljena je ljetna turneja Mozzart Table Volleyball Summer Tour, a Rijad Begić i Tamara Češić potvrdili su pobjedu iz Trebinja i došli do još jednog trijumfa.

Nakon dvije i po godine, koliko su sportovi na Teq stolovima prisutni na bh. sportskoj sceni, u Mostaru je u subotu stigla još jedna potvrda da je ovaj sport izuzetno popularan u Bosni i Hercegovini.

Manifestacija je počela u 17 sati, a trajala je čak šest sati. Na platou ispred tržnog centra Plaza Mostar najbrže rastući sport na svijetu još jednom je pokazao koliko može biti atraktivan i koliko uzbuđenja može donijeti ova jedinstvena igra.

Nakon velikog nadmetanja, borbe i sjajne igre, za koju se mora reći da je bila na izuzetnom nivou, pobjedu su odnijeli Rijad Begić i Tamara Ćešić, koji su tako samo potvrdili sjajnu formu iz Trebinja i s novih 30 osvojenih bodova, učvrstili se na prvom mjestu i sada imaju 60 osvojenih bodova.

Pobjedu u finalu, koja im je donijela i novčanu nagradu od 750 KM, ostvarili su protiv Damira Mahmutovića i Amra Mandžukić, koji su osvojili 450 KM i 20 bodova te je sada već izvjesno da će se oni boriti za prvo mjesto u generalnom poretku, što na kraju donosi i najbolju nagradu turneje.

Treće mjesto, 150 KM i 15 bodova osvojili su Tomislav Mikić i Tijana Perković. Četvrto mjesto, 100 KM i 10 bodova osvojili su Jasmin Bobar i Fatima Husić, a peto mjesto, 50 KM i pet bodova su osvojili Semir Mahmutćehajić i Ivana Šantić.

Kao i u Trebinju, događaj u Mostaru također privuklo veliku pažnju svih generacija koje su željele prisustvovati nadmetanju koje ovaj sport nudi. I među publikom, ali i među igračima, moglo se vidjeti i osjetiti uzbuđenje zbog ambijenta koji je vladao.

Kotizacija za učešće je i ovaj put iznosila simboličnih 20 KM po ekipi, a sav prihod od kotizacija je doniran u organizaciju Pomozi.ba.

Naredni turnir će prvi put biti održan u Općini Novi Travnik, pod pokvoviteljstvom Općine Travnik. Turnir je zakazan za 1. juli.

Nakon toga, slijedi takmičenje u Kaknju (9. juli) i veliko finale, koje je zakazano za 16. juli u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!