Nastavljen turnir: Sankcionisana ekipa iz Splita koja je pjevala “Ubij Srbina”

Vijesti 15. jan 202309:54 10 komentara
N1

Nastavljen je Međunarodni turnir u Sarajevu na kojem se sinoć dogodio incident i napad u kojem je jedna osoba povrijeđena nožem. Ponovo dvoranom odzvanjaju dječija graja, navijanje i aplauzi.

Iz uprave fudbalskog kluba Zvezdara rekli su za N1 da će nastaviti učešće na ovom turniru, jer prije svih, to zaslužuju djeca.

Zahvalili su se gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, ministru sporta i kulture Samiru Avdiću i ministru unutrašnjih poslova Admiru Katici na ukazanoj podršci.

Čovjek koji je sinoć povrijeđen, kako saznajemo, nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju.

Organizator turnira Almir Prguda rekao je za N1 da je ekipa iz Splita, čiji su igrači uzvikivali ‘Ubij Srbina’ sankcionisana, te da ni u budućnosti neće imati pravo da učestvuje na ovom turniru.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić za N1 je kazao da su obišli čovjeka koji je povrijeđen, te da mu je pružena medicinska njega.

“Stigao sam ovdje obratio se djeci i trenerima i uputio jedno iskreno ljudsko izvinjenje i ponovo još jednom rekao da je Sarajevo otvoren grad i da je svako dobro došao u njega i sigurno da će tako ostati”, naglasio je ministar Avdić.

Tokom noći, četiri osobe su lišene slobode.

N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (10)

Vidi sve komentare