Natali Berić – “simbol” vakcinacije u Bosni i Hercegovini (FOTO)

Vijesti 19. mar 202107:28 > 07:30 0 komentara
Facebook/JZU Institut za javno zdravstvo

Natali Berić je glavna sestra u Službi za epidemiologiju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske koja je, otkako je počela vakcinacija protiv COVID-19 u ovom bh. enttietu, postala "simbol“ vakcinacije", poručuju iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Nepunih 15 godina Natali je zadužena za vakcinaciju u Institutu. Do sada je dala desetine hiljada vakcina, obučila stotinjak medicinskih tehničara pravilnom načinu aplikacije vakcina i izuzetno je poštovana među kolegama”, navodi u Facebook objavi Institut za javno zdravstvo RS.

Zbog velikog iskustva, upravo je Natali dala prvu vakcinu protiv COVID-19 koju je nabavila Republika Srpska – Sputnik V, ruskog Instituta Gamaleja.

“Iz poštovanja prema njenom besprijekorom radu, trudu, ali i stručnosti i profesionalnosti, zaslužila je da objavimo ovih nekoliko redova”, zaključuju.

Натали Берић је главна сестра у Служби за епидемиологију Института за јавно здравство Републике Српске која је, откако…

Posted by JZU Institut za javno zdravstvo on Thursday, March 18, 2021

Podsjetimo, prvu vakcinu protiv koronavirusa u Bosni i Hercegovini je 12. februara u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci primio generalni direktor ove ustanove Vlado Đajić.

Vlado Đajić u obraćanju medijima pred početak vakcinacije rekao je da je ovo istorijski trenutak za UKC RS-a, RS i BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!