Navodi Heleza ne prestaju “talasati” političku scenu u BiH

Vijesti 26. nov 202319:06 0 komentara
N1

Već sutra bi se na sjednici Predsjedništva mogla naći inforamcija o navodima ministra odbrane Zukana Heleza kako u BIH postoje ruski kampovi u kojima se obučavaju paravojne formacije ali I navodi iz pisma grupe zvaničnika SNSD-a o čelijama iSIL-a na području Federacije BiH. Prvo pitanje delegirala je Želka Cvijanović, njen kolega predsjedavajući Željko Komšić smatra kako nadležne službe trebaju dati cjelovitu informaciju Predsjedništvu na uvid.

U međuvremenu zatražena je Helezova ostavka, iz Trojke odgovorili, postoji inicijativa i za smjenu ministra Staše Košarca.

Od nadležnih organa ali i resornog ministra, Predsjedništvo BiH zatražiće zvaničnu informaciju o ruskim kampovima i terorističkim ćelijama. Sve ono što se u tom smislu iznosi mora biti potkrijepljeno činjenicama, poručuo je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Navode o vojnim kampovima u entitetu RS, državni ministar odbrane Zukan Helez iznio je gostujući u pressingu N1 TV kazavši da se radi “o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije”. Kasnije je za druge medije kazao i kako posjeduje fotografije vojnih kampova za obuku na području Rogatice i području planine Maglić u istočnoj Bosni.

OSA je u međuvremenu odgovorila kako je u informaciji dostavljenoj I predsjedavajućoj Vijeća ministara potvrdila da nema saznanja o postojanju vojnih kampova, ali ni paravojnih formacija u BiH.

Više u prilogu Tine Jelin Dizdar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!