Ne propustite novo izdanje Tačke na 7: Politika, laži i video skandali

Vijesti 15. apr 202314:37 0 komentara
N1

Njegovo lice zvuči poznato. U ovom, političkom šou Bosne i Hercegovine. Original na sceni. Čovjek sa dva lica. Jer on se prerušava najlakše. Zavisno kada, kako i zašto? Vlast je formirana, s njegovim drugim licem, nešto novijom pričom. Lažna ljubav, bratstvo, jedinstvo. Za fotelje i veći državni budžet.

Ni 100 dana prošlo nije, vratio se na stare postavke. Staro lice. Ekspresna secesija! Za sat i po. Tenzije. Prijetnje. Napao sve i svakog. Od oponenata, partnera u vlasti, do ambasada , Evropske unije.. Stare teme – država, imovina, Ustav, OHR, sankcije Rusiji, NATO…

“Opalio” po svemu i svima u državi od koje pozamašan novac uzima. Poziv na secesiju i izlazak iz državnih institucija, u koje je svoju stranku friško uveo – da vlada. Baš tom državom!

U sedmici iza nas još se toga ‘nakupi’. Skandal ili pravo ? Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine je poslao glavnog tužioca na disciplinsku. Prešao crvenu liniju u medijskom istupu.

U Federaciji opet proključalo. Tamo nema jednog s dva lica. Više ih je. Svadljivih među sobom. Riba ribi grize rep.

S druge strane političke, najblaže rečeno, trgovine- konkretniji kriminal. Predozirani korištenjem aplikacije Skaj i pohapšeni u akciji Overdose. Da li su osumnjičeni – krupne ribe međunarodnog kriminala ?

Zakuhalo se i u Krajini. Migrantska kriza. Šta se dešava u kampu Lipa kod Bihaća ? Gradnja zatvorskih ili pritvorskih jedinica? Od novembra prošle godine vlast to već zna.

Zašto ćuti? Da li zbog pritiska Evrope?

Sve ovo i više od toga gledajte u Tački na 7, sutra od 9 časova ili od 17:10 časova.

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!