Nebojša Vukanović: Bošnjaci su žrtvovali sirotinju u Srebenici 1995. godine

Vijesti 15. apr 202418:41 0 komentara

U Bosni i Hercegovini ponovo vladaju političke tenzije. Krize se prepliću jedna za drugom, pa je tako ona oko Izbornog zakona gotovo zaboravljena i potisnuta različtim reakcijama zbog najavljene rezolucije o Srebrenici pred Ujedinjenim nacijama. Da li će u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati usvajanje Izvještaja međunarodne komisije o Srebrenici i hoće li na skup “Srpska te zove” koji je Milorad Dodik najavio za četvrtak, neka su od pitanja za lidera Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića.

U četvrtak će Narodna skupština RS govoriti o Izvještaju međunarodne komisije o Srebrenici te nakon toga će biti održan miting “Srpska te zove”. Vukanović je kazao da će prisustvovati tom mitingu.

“Naravno da nećemo ići na taj skup koji organizuje Milorad Dodik u svoju čast. Vidimo nažalost da na taj skup odlazi gradonačenik Banjaluke, mezimče Dodikovo i baš me interesuje reakcija Borenovića nakon što Stanivuković ode na skup, da li će ići skupa i da li će Stanivuković biti govornik”, kazao je on.

Kada je riječ o dešavanjima u Srebrenici u ljeto 1995. godine za koje je podsjećamo međunarodnim presudama utvrđeno da se radi o genocidu nad Bošnjacima, Vukanović je iznio svoje viđenje ovih događaja.

“Srebrenica je mjesto velikog stradanja u ovom ratu i Srba i Bošnjaka i ono što se dogodilo 1995. godine je najveća sramota u novijoj srpskoj historiji. Svaka dobronamjerna vlast u RS treba da istraži šta se tačno uradilo a mi procesuiramo čak i one koji do sada nisu odgovarali ako ih ima zbog te užasne stvari koja se dogodila iz osvete u ljeto 1995. godine. Bošnjaci su žrtvovali tu sirotinju i o tome je govorio bivši načelnik policije Srebrenice i drugi o sastanku u Holiday innu kada je Alija Izetbegović predlagao da će Klinton bombardovati Srbe ako puste da Srbi uđu u Srebrenicu i izvrše pokolj”, rekao je on.

Više u videu gostovanja uskoro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!